top of page

Gyakori kérdések

Információk, válaszok az ügyfelek által leggyakrabban feltett kérdésekre a szélvédő javítással kapcsolatban.

Hol tudom megjavíttatni a kőfelverődésemet?

Mobil szolgáltatás vagyunk, ezért bárhol elvégezhető a szélvédő javítás Budapesten és környékén. Kényelmesen intézheti a bevásárlást, akár üljön be egy fodrászhoz, vagy intézze bármilyen jellegű magánügyeit, addig mi elvégezzük a kőfelverődése javítását. Egy rövid egyeztetés után, Önnél, akár az otthonánál kijavítjuk az autója üvegét.Telefonáljon, vagy írjon és egyeztessünk helyszínt és időpontot.

Mennyi időt vesz igénybe a javítás?

A sérülés mértékétől függően 20-30-40 percet vehet igénybe egy-egy javítás. Ez megvárható a helyszínen, de ezalatt akár kényelmesen elintézheti privát dolgait, nincs szükség feltétlenül a tulajdonos jelenlétére, csak az elején és mikor készen van, amikor is telefonon értesítjük, mikor megtörtént a szélvédő javítás.

Repedés is javítható?

Ha már elindult egy repedés, kockázatossá válik a javítás is. Repedés javítását is vállaljuk, előzetes egyeztetés alapján. Ebben az esetben mindenképpen szükséges a fotó küldése is, hiszen a kockázat fokozódhat, ha a repedés a szélvédő széléhez közel van. 

Mennyibe kerül a javítás?

A kőfelverődéseket 7900 Ft-tól 14900 Ft-ig végezzük. Az Áraink menüpontban feltüntetett táblázatban a szélvédő javítás árak a teljes végösszeget tartalmazzák, rejtett költségek nélkül.

Mikor tudom megjavíttatni?

A szélvédő javítást Budapesten és környékén, egy 2-3 perc egyeztetés után, akár 1 órán belül is, de az esetek többségében aznap biztosan tudunk időpontot adni. Mi is fontosnak tartjuk a mielőbbi javítást, mert az idő elteltével, csak nő a kockázata a költséges szélvédő cserének.

Mit tegyek a kőfelverődés után?

Lehetőség szerint minél előbb javíttassuk meg a szélvédőt, mert az idő múlásával, tovább repedhet, és olyankor már csak a sokkal költségesebb csere segíthet rajtunk. Lehetőség szerint, miután kavicsot kapott, ragassza le egy celluxal a sérülést, ezzel is óvja a kosztól, nedvességtől, és kerülje a rezonanciát. Mielőbb telefonáljon és kérjen időpontot!

Bővebb információkat a sérülés bekövetkezése utáni teendőkről:

Biztonsági tanácsok, itt találhatók!

Esett az eső, kaptam egy kavicsot. Hogyan és mikor javítható?

Amenyiben esőben kapott egy kavicsot szélvédője, vagy sérülés után esett az eső és nedvesség kerülhetett bele, mindenképpen ki kell szárítani. Ezt mi is meg tudjuk tenni, és Ön is, ha lassan, nem forró levegővel, de melegítve közlekedig a javításig. Fontos, hogy ne kapjon hirtelen forró levegőt az üveg, mert hirtelen hő hatására tágulhat a repedés és tovább fog haladni a szélvédőnkön, amikor már esetenként nem lesz javítható. Nedves kőfelverődést nem szabad javítani, mert könnyen tovább tud repedni töltés közben is, ezért mi mindig kiszárítjuk javítás előtt. Továbbá ha nedvesség tölti fel a repedéseket, akkor nem látható a repedés teljes hossza, így oda nem kerül ragasztó. 

Szélvédő javítás után, mennyi idővel lehet az autót lemosni?

Gyakran felteszik nekem ezt a kérdést, és azt szoktam tanácsolni, hogy ugyan a ragasztó 30 másodperc alatt megköt UV hatására, mégis azt mondom, ha lehet inkább másnap mosassunk. A ragasztóink csak UV hatására kötnek meg, ez teszi lehetővé a legkülönbözőbb kőfelverődések javítását. Így időt tudok adni a ragasztónak, hogy minden repedésbe eljusson anélkül, hogy túl nagy nyomást kéne gyakorolnom az üvegre. Természetesen javítás után is eshet valamilyen csapadék, és ablaktörlőt is használnunk kell, de ez egyáltalán nem jelent problémát a későbbi használatnál.

Hogyan működik egy kőfelverődés javítás?

Először egy fúróval megtisztítjuk a bemeneti nyílást, ahol a kő becsapódott. Ezzel a fúrással egyben utat nyitunk a ragasztónak is. Majd a sérülés típusához tartozó megfelelő ragasztóval elkezdem feltölteni a repedéseket. Ezt folyamatos nyomás szabályzással folytatom mindaddig amíg mindenhova el nem jut a ragasztó. Ez nem minden esetben megoldás, de meg vannak az eszközök, hogy sikeresen végbe menjen a töltés. Ezt követően UV lámpával meg kell szilárdítani a ragasztót. ezután a bemeneti nyílást és az esetleg a kő által kivert üvegdarab helyét fedem be egy sűrűbb ragasztóval, ezután ezt síkba csiszolom és polírozom. Sérüléstől függően körübelül 30 percet vesz igénybe, és készen is van a szélvédő javítás.

Van egy régi kőfelverődésem, megsárgult, kikopott! Fel lehet újítani? Egyáltalán kell?

Igen van lehetőség a kijavított kavicsfelverődés felújítására, és időnként szükségessé is válhat. Ha a fedőgyanta az idő múlásával megkopik, kissé megsüllyed, vagy esetleg ki is esik, akkor bizony pótolni kell azt. Ha nincsen rendesen szakszerűen fedve a bemeneti nyílás, akkor a nedvesség bejuthat, télen meg is fagyhat és szétfeszíti a sérülést, rongálja a javítást. Ilyenkor fenn áll a veszélye annak, hogy tovább reped a szélvédőnk a javítás ellenére. Továbbá felújítás után, az ablaktörlő kevésbé, vagy egyáltalán nem hagy csíkot törlés közben. Hogy milyen időközönként kell felújítani a szélvédő javítást, azt a használat, az időjárás dönti el. Kaparunk-e jeget a szélvédőről, kint áll-e az autó, rendszeresen tűző napon a szabad ég alatt, ki van-e téve folyamatosan a szélvédőnk az időjárásnak vagy sem, és porosan, koszosan használjuk-e az ablaktörlő lapátot. Ez utóbbi, a szélvédőt is karcolja, nem hogy a javítást, ez utóbbira egyébként is tanácsos odafigyelni.

Javítanak kőfelverődést teherautón is?

Természetesen igen, teherautók, kamionok, buszok szélvédőjét is javítom. Legyen az bármilyen jellegű kőfelverődés, vagy egy repedés végének a megfúrása, amivel eltolható egy-egy cserének az ideje. A feltüntetett szélvédő javítás árak nem változnak, attól függően mekkora autóról beszélünk, nálam erre nincsen felár. 1 db létra használatért, nem számolok fel plusz költséget.

A szélvédőn a kőfelverődés miért télen több?

Ennek számos oka van, de 3 tényező biztosan nagyban hozzájárul ehhez. Az egyik ilyen, hogy télen sokkal csapadékosabb az időjárásunk, ami sokkal lazább talajt eredményez, és így a laza talajból könnyebben felveszi az autó gumija a köveket, amit aztán nagy sebesség mellett elszór az utakon. Ami még a csapadékos időhöz köthető az, az hogy az eső felhordja az utakra a hordalékot, kavicsot és azt később, vagy akár azonnal az autó üvegének csapja. A téli időszakban pedig téligumival járunk, a téligumi abroncsának a bordázatai sokkal mélyebbek, szélesebbek, amibe sokkal nagyobb kavicsok szorulnak bele, így az nagyobb tempónál kirepülve, biztosan sérülést okoz az autó szélvédőjén.

Tűző napon áll az autó javítás előtt, mit kell tennem?

Amennyiben a nagy nyári melegben a szélvédő fel van forrósodva, javítás előtt vissza kell hűteni a szélvédőnket. A felhevűlt üvegben a repedések ki vannak tágulva, és önmagában is meg van a veszélye a továbbrepedésnek. Ha az amúgy is felhevült kitágult repedésbe bele préseljük a ragasztót, könnyebben tovább tud repedni. A szélvédő javítás előtt, amennyiben adott a lehetőség, akkor álljunk be egy árnyékos helyre, így csökkenteni tudjuk a tovább sérülés veszélyét. Hívjon mielőbb!

Télen könnyebben tovább tud repedni?

Télen és nyáron is egyaránt kockázatos várni a szélvédő javítással. Nyáron nincs meg az a kockázat, hogy a bele kerülő nedvesség megfagy és ezáltal tovább feszíti a repedéseket. De ezzel szemben a nagy hőség nyáron, mikor alkalmanként 50-60 fokosra, vagy akár többre is forrósítja a nap a szélvédőt, olyankor tágul az üveg a meleg hatására, és ezzel együtt a repedés is tágul, nyílik és máris fenn áll a veszélye a tovább repedésnek. Ezek mellett még  plusz veszélyek is előfordulhatnak télen is, és nyáron is. Ilyen például a rezonancia, egy fekvőrendőr, vagy egy padkára való felparkolás féloldalasan, vagy esetenként a belekerülő kosz, szennyeződés is okozhat problémát. Semmilyen évszakban nem érdemes megvárni, míg továbbreped a szélvédő, és az egekbe szöknek a költségek, a csere miatt.

Hány kőfelverődés javítható egy szélvédőn?

Bármennyi kőfelverődést megjavítunk egy adott szélvédőn, több javításra egy adott szélvédőn kedvezményt adunk.

Lehet-e javítani ha elrepedt a szélvédőm?

Igen lehet, természetesen azon is múlik, hogy milyen hosszú a repedés, és hol helyezkedik el az. Ezzel a megoldással sokáig kitolható a költséges szélvédő csere. Ebben az esetben is a szélvédő javítás egy fúrással kezdődik, csak itt mindenképpen fontos a repedés végének a megfúrása, hiszen magától is tovább tud repedni, és biztosan fog is. Ha kőfelverődés van rajta, és szeretnénk, hogy más merre ne induljon el a repedés, akkor annak a javítására is van lehetőség, ahonnan a repedés elindult. A repedés megfúrása után kezdhetünk neki a kőfelverődés javításának, mert így már terhelés ellenére sem reped tovább a szélvédőnk.

A kőfelverődés javítás után, mennyi idő elteltével mosható le a szélvédő?

Miután készen van a szélvédő javítása, akár azonnal le is moshatja. Én úgy hagyom ott az autót, hogy az teljesen kész, mosható állapotban van. Ez annak köszönhető, hogy speciális ragasztót használok, ami UV fény hatására szárad ki, keményedik meg, ami mindössze csak néhány percet vesz igénybe.

Szélvédő javítás után nyom nélkül eltűnik a kőfelverődés?

A kőfelverődés, javítás után sosem tud nyom nélkül eltűnni, ellenben az esetek többségében, gyönyörűen javítható. Persze ez attól is függ, hogy mennyi idő telt el a javításig, és ezalatt az idő alatt mennyire szennyeződött be. Minél szennyezettebb egy kőfelverődés, javítás után annál nehezebb jut át rajta a fény így jobban látszik az. Továbbá az is befolyásoló tényező, hogy mennyi repedés található benne, ami a feltöltés után is megtörheti a fényt. Persze ami egyáltalán nem elhanyagolható befolyásoló tényező az az, hogy mekkora szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik a szakember és milyen minőségű anyagokat, szerszámokat használ. Fontos a híg, víztiszta ragasztó, ami képes minden repedésbe eljutni biztonsággal és a megfelelő eszköz, amivel nyomás szabályzása mellett biztonsággal préselhető bele a ragasztó. Javítás előtt, ha lehetőség van rá, ragasszuk le a sérülést, hogy minél kevesebb kosz kerüljön a sérülésbe.

Ügyfeleink rólunk mondták

István

Gyors és igényes munkát végzett. A kijavított kőfelverődésből semmi nem látszódik. 😊 Köszönöm még egyszer a gyors és ügyfélcentrikus hozzáállást.

bottom of page